Niech pożywienie bedzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem

Hipokrates

O mnie

Jestem dietetykiem.

Skończyłam studia magisterskie na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu, ze specjalnością Żywienie w specyficznych potrzebach dietetycznych. Studia licencjackie ukończyłam ze specjalnością Doradztwo i konsultacje dietetyczne.

Obecnie prowadzę trzy gabinety dietetyczne. Poświęcam temu cały swój czas, gdyż uważam że racjonalne żywienie to pierwszy krok do życia w zdrowiu i dobrym samopoczuciu.

Interesuję się przede wszystkim dietetyką kliniczną oraz żywieniem na poszczególnych etapach życia.

Swoją wiedzę opieram na rzetelnych źródłach naukowych i bieżących jej odkryciach.

Uważam, że tak jak w każdej dziedzinie życia, również w żywieniu należy przede wszystkim zachować zdrowy rozsądek.

Magdalena Dziewierska - ZnanyLekarz.pl

Gabinet dietetyczny

3 lokalizacje!

Poznań, os. Wichrowe Wzgórze 122 (gabinet w NZOZ „Zdrowie Rodziny”)

Swarzędz, os. Raczyńskiego 2/23, (gabinet w NZOZ „Art Medicum”)

Kamień Pomorski, ul. Szpitalna 10 (gabinet w Szpitalu św. Jerzego)

Jadłospisy dopasowane do indywidualnych potrzeb Pacjenta

Wizyta

Przygotuj sie do wizyty.

Wizyta u dietetyka, poprzedzająca przygotowanie planu żywieniowego, składa się z trzech głównych etapów:

1
Wywiad wstępny – podczas którego dietetyk dowiaduje się, z jakimi oczekiwaniami przychodzi do niego Pacjent
2
Pomiar składu ciała, pomiary obwodów ciała (np. obwód ramienia, obwód talii), obliczenie podstawowych wskaźników świadczących o stanie odżywienia (tj. występowaniu nadwagi/otyłości, niedożywienia lub prawidłowej masy ciała), następnie omówienie wyników z Pacjentem
3
Rozbudowany wywiad żywieniowy – dietetyk pyta m. in. o występujące choroby, samopoczucie, obecne nawyki żywieniowe oraz produkty lubiane i nielubiane – celem jak najlepszego dostosowania planu żywieniowego do potrzeb Pacjenta

Przygotowanie do pierwszej wizyty:

1
Jeśli posiadasz aktualne wyniki badań krwi - zabierz je ze sobą, mogą stanowić ważną wskazówkę do przygotowania Twojego jadłospisu i dostarczyć wiele informacji o stanie Twojego organizmu
2
Pomiar składu ciała metodą bioimpedancji elektrycznej wymaga ustawienia się na platformie pomiarowej bosymi stopami – zadbaj o komfortowy ubiór
3
Przypomnij sobie, na jakie choroby chorowałeś oraz jakie diety stosowałaś/stosowałeś w przeszłości
4
Jeśli masz pytania, które chcesz zadać podczas wizyty – zapisz je

Cennik

Dla klientów indywidualnych

Pierwsza wizyta (konsultacja poprzedzająca rozpisanie diety): 100 zł

Wizyta kontrolna: 60 zł

Jadłospis na 7 dni: 150 zł

Jadłospis na 14 dni: 250 zł

Jadłospis na 21 dni: 350 zł

Jadłospisy na inny okres – do ustalenia

Analiza składu ciała (bez konsultacji i rozpisania diety): 30 zł

Konsultacja (bez rozpisania diety): 120 zł

Konsultacja w celu skorzystania z usług cateringu dietetycznego: 50 zł (dla jednej osoby) / 80 zł (dla dwóch osób)

Za zamówiony plan żywieniowy obowiązuje płatność z góry, na pierwszej wizycie, przed otrzymaniem planu. Plan może zostać odebrany osobiście, przesłany mailowo lub pocztą.

Za każdą poleconą osobę, otrzymujesz rabat 50% na wizytę kontrolną!

Magdalena Dziewierska - ZnanyLekarz.pl

Pakiety (nie podlegają rabatom):

Pierwsza wizyta + jadłospis 7 dni + 3 wizyty kontrolne (do wykorzystania w trzech kolejnych miesiącach): 380 zł

Pierwsza wizyta + jadłospis 7 dni + 6 wizyt kontrolnych (do wykorzystania w sześciu kolejnych miesiącach): 530 zł

Pierwsza wizyta + jadłospis 14 dni + 3 wizyty kontrolne (do wykorzystania w trzech kolejnych miesiącach): 480 zł

Pierwsza wizyta + jadłospis 14 dni + 6 wizyt kontrolnych (do wykorzystania w sześciu kolejnych miesiącach): 650 zł

Pierwsza wizyta + jadłospis 21 dni + 3 wizyty kontrolne (do wykorzystania w trzech kolejnych miesiącach): 600 zł

Pierwsza wizyta + jadłospis 21 dni + 6 wizyt kontrolnych (do wykorzystania w sześciu kolejnych miesiącach): 750 zł

Magdalena Dziewierska - ZnanyLekarz.pl

Dla firm:

Konsultacja klienta w celu doboru odpowiedniej diety z oferty cateringu: 50 zł (jedna osoba) / 80 zł (dwie osoby)

Możliwość wykonania usługi w siedzibie cateringu; w przypadku większej ilości konsultowanych osób – cena do ustalenia

Ocena istniejących jadłospisów: od 100 zł

Konsultacja dla cateringu: od 100 zł

Jadłospis dla firmy cateringowej (28 dni):

Podstawowy: od 500 zł

Bezglutenowy: od 500 zł

Wegetariański: od 600 zł

Bezlaktozowy: od 600 zł

Bezlaktozowy, bezglutenowy (choroba Hashimoto): od 600 zł

Modyfikacja istniejącego jadłospisu (np. pod względem sezonowości produktów): od 150 zł/jadłospis

Ceny ustalane indywidualnie, przed wykonaniem usługi, w zależności od jej zakresu.

Jadłospis dla żłobków: od 300 zł

Jadłospis dla przedszkola: od 300 zł

Kontakt

Masz jakieś pytania związane z żywieniem i stylem życia?

Zapraszam do kontaktu i współpracy.